Home
bekwaamheid
plaatsen
Info
zicht defecten
LASIK
LASEK
Contact
LASIK LASEK Femto/LASER brussels, brussel Flap/Mikrokeratom Allegretto/Allegro Lasik-Operation Myopie-Hyperopie-Astigmatismus
   
Het Oog
Zicht defecten

 
Zicht defecten

 

"De constructiefouten“ van het oog

Een oog dat aan optische afwijkingen lijdt, is een gezond oog, maar het zicht wordt verstoord door het feit dat het beeld niet op het netvlies maar naar voren (bijziendheid) of naar achteren wordt geconcentreerd (hypermétropie) of nog omdat het beeld wordt vervormd (astigmatisme).
Meer uitleg over deze 3 soorten optische afwijkingen :

   
 

1) Bijziendheid

Dit is de meest voorkomende optische afwijking. Het bijziende oog heeft een te lange oogbol. Het beeld van een voorwerp dat door een bijziend oog wordt gezien, vormt zich vóór het netvlies, en is hierdoor onscherp en wazig.

» Zie animatie

   
 

2) Verziendheid

Dit is het tegenovergestelde van bijziendheid. De oogbol is niet lang genoeg waardoor het beeld van een voorwerp dat door een hyperoop oog wordt gezien zich achter het netvlies vormt. Resultaat: beelden van dichtbij zijn wazig, zien is moeilijk en men heeft vaak hoofdpijn.

» Zie animatie

   
 

3) Astigmatisme

Het hoornvlies is niet uniform sferisch maar eerder onregelmatig en bochtig. Het licht valt eerder als een balk dan als één punt op de retina. Beelden zien er bijgevolg verstoord en niet scherp uit.

» Zie animatie

   
 

4) Een oud oog of presbyopie.

De klassieke presbyopie kan door laserbehandeling niet gecorrigeerd worden, want het is een verlies van elasticiteit van de kristallens door de ouderdom. Het oog kan niet meer accomoderen (een inspanning doen om dichterbij te kunnen zien).

Monovisie kan een oplossing zijn. Een oog wordt gecorrigeerd voor verzicht. Het andere oog wordt enigszins bijziend gehandhaafd. Hij wordt aldus aan de nabije visie aangepast.

Het heeft de capaciteit aan een geavanceerde leeftijd, bvb. tot gevolg om een menu in een restaurant te lezen zonder brillen te moeten dragen. Dit soort behandeling moet met voorzorg gebruikt worden want hij leidt een vermindering van het dieptezicht.


Andere chirurgische technieken met het invoeren van intraoculaire lenzen kunnen eveneens voorgesteld worden.

   
Vision Clinic LASEK français
[ français ]
Vision Clinic LASEK français
english LASEK home
[ english ]
english LASEK home
Vision Clinic LASEK deutsch
[ deutsch ]
Vision Clinic LASEK deutsch
© 2004 Vision Clinic . Alle Gereserveerde Rechten Verantwoordelijke uitgever | Contact