OOGLASERBEHANDELING

Veel lasertypes worden gebruikt in de oogheelkunde: Argon-laser, YAG-laser, SLT-laser, excimerlaser en femtoseconde laser.

De excimerlaser corrigeert de meeste visuele afwijkingen. Het wordt gebruikt in verschillende technieken (PRK, LASEK, EpiLASIK, LASIK, FemtoLASIK, PresbyLASIK).

Als over ooglaseren geproken wordt, of het nu gaat om bijziendheid, verziendheid, astigmatisme of presbyopie te corrigeren, wordt meestal naar de excimerlaser verwezen.

 

Videoreportage

Hierbij is een verslag over ooglaserenbehandelingen (gemaakt door een journalist die door Vision Clinic behandeld werd) voor de nieuwsuitzending van RTL-TVI.

De femtoseconde laser kan insnijdingen in het hoornvlies en de lens maken. Het wordt gebruikt bij oogchirurgie om het hoornvlies voor een excimerlaserbehandeling voor te bereiden, soms om bijziendheid te corrigeren zonder excimerlaser (SMILE) en zelfs om de ooglens uit te snijden in geval van een cataractchirurgie.

De Argon-laser kan ziekten van het netvlies behandelen.

De YAG-laser kan acuut glaucoom voorkomen door een iridotomie uit te voeren of secundair cataract behandelen door capsulotomie.

De SLT-laser kan bepaalde chronische glaucoom behandelen met trabeculoplastiek.