PRIJZEN EN TERUGBETALING VAN OOGBEHANDELINGEN

Patiënten vragen regelmatig een offerte aan per e-mail of telefoon vooraleer een afspraak te maken. Voor alle duidelijkheid is een correcte offerte een persoonlijke offerte die enkel haalbaar is wanneer de resultaten van de vooronderzoeken bekend zijn.

De meerderheid van de patiënten wordt behandeld voor een bedrag van € 1.250 per oog

 

PRIJS VAN OOGBEHANDELINGEN

In onderstaande tabel zijn de prijzen van de belangrijkste technieken en hun "opties" te vinden

Excimer laserbehandeling (PRK, LASEK)

1.000 €
Opties :  
+ voorbereiding van het hoornvlies met een geautomatiseerde motor (LASIK, EpiLASIK) + 250 €

+ voorbereiding van het hoornvlies met de Femtoseconde laser (FemtoLASIK)

+ 500 €
+ gepersonaliseerde behandeling (topoguided, wavefrontguided) + 500 € 
+ presbyopie + 500 € 

Prijs intraoculaire chirurgie (ooglensoperatie, conventionele implantaten / lenzen, torisch, multifocaal, EDOF, phatic implantaten / lenzen.

Tussen 300 en 2.500 € per oog afhankelijk van de techniek, de lens, de aanwezigheid of niet van een cataract, enz ...

Te bepalen in consultatie

Behandelingskosten voor ziekten van het hoornvlies:  
Therapeutische fotokeratectomie 600 €
UV-Crosslinking 1.500 €

TERUGBETALING VAN OOGINGREPEN:

Refractieve chirurgie (ingreep van bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme en verziendheid) worden niet terugbetaald door de sociale zekerheid.

Sommige patiënten kunnen echter genieten van een gedeeltelijke terugbetaling van de ingreep. Hier is een onvolledige lijst van de beschikbare terugbetalingen:

  • Mutualiteiten: 100 tot 150 euro per oog. Dit is het bedrag dat uw mutualiteit  zal financieren via de voordelen mbt uw jaarlijkse contributie. Deze hulp moet worden aangevraagd met een specifiek formulier.
  •  600 euro per oog: dit is het bedrag dat PartenaMut aanbiedt aan alle toeschrijvers aan hun Medicalia-verzekering.
  • 80% van de kosten van de ingreep: dit is het bedrag dat door bepaalde privé verzekeringsmaatschappijen zoals de DKV of Van Breda wordt terugbetaald aan klanten met een zeer brede poliklinische zorgverzekering. Pas op: een zeer brede poliklinische zorgverzekering niet verwarren met een hospitalisatieverzekering! In het kader van hospitalisatie dekken hospitalisatieverzekeringscontracten ingrepen die worden terugbetaald door de sociale zekerheid. Ziekenhuisopname is niet vereist voor refractieve chirurgie en, zelfs als het mogelijk zou zijn, zou deze ziekenhuisopname geen terugbetaling van kosten voorzien daar de ingreep niet "noodzakelijk" is en dus niet aan de patiënt wordt vergoed. sociale zekerheid. Weinig Belgen beshikken over een policlinisch contract voor oogchirurgie, het gaat voornamelijk overs werknemers van bepaalde grote bedrijven (Europese Commissie, GSK, etc.)