Uitrusting

Hoogstaande uitrusting voor een oogchirurgie onder de beste omstandigheden.
Vision Clinic is uitgerust met de beste technologie om te zorgen voor patiënten die een oogingreep willen ondergaan.

Een ultrasnelle en nauwkeurige excimerlaser

De ExcimerWavelight EX-500 laser (Alcon) is een laser die met een uitzonderlijk hoge snelheid werkt om een visuele afwijkingsdiopter in 1,4 seconde te behandelen. 11 seconden is voldoende om een bijziendheid van 10 dioptrieën met de laser te behandelen. De laser is uitgerust met een oogvolgsysteem genaamd Eyetracker dat voortdurend de positie van het oog controleert, zodat elke laserimpact op de juiste plaats wordt gericht.

De laser biedt verschillende manieren om visuele afwijkingen te behandelen: WavefrontOptimized, Wavefrontguided, topographyguided, custom-Q om elke patiënt op een gepersonaliseerde manier te behandelen rekening houdend met de resultaten van de vooronderzoeken.

 

Een gecentraliseerd programmeringsplatform

De excimerlaser Ex-500 maakt deel uit van een complete uitrusting inclusief andere apparaten die nodig zijn voor laseroogbehandeling: aberrometer, topolyzer, femtoseconde laser. Al deze apparaten zijn verbonden via een onafhankelijk computernetwerk dat een uitgebreid beheer van patiëntgegevens mogelijk maakt.

De Topolyzer en Analyzer zijn twee meetinstrumenten die "gepersonaliseerde" behandelingen mogelijk maken.

Een femtoseconde laser

De ZiemerFemtoLDV-laser maakt nauwkeurige snijdingen in het hoornvlies mogelijk voor het creeëren van een kap in het kader van FemtoLASIK, maar ook voor de plaatsing van intracorneale ringen in  geval van keratoconus, voor hoornvliestransplantaties en zelfs voor het snijden van de ooglens in de context van cataractingrepen.

 

Het Phacoemulsifier Centurion Vision-systeem

Het phacoemulsifier van Centurion Vision System is de nieuwste en krachtigste machine op de markt voor ooglensextractie.

Het oscillatiesysteem Ozil en vooral het innovatieve systeem van controle van de intraoculaire druk tijdens de ingreep maken het tot een uiterst veilige en efficiënte machine.

Een gedetailleerd onderzoek van het hoornvlies

Pentacam AXL is het nieuwste Pentacam-model. In een paar seconden voert het een complete analyse van uw hoornvlies uit en geeft ons nauwkeurige informatie over de vorm, dikte en achterste hoogte van het hoornvlies.

Deze informatie is essentieel om te achterhalen of u een goede kandidaat bent voor refractieve chirurgie en stelt ons in staat de meest geschikte techniek voor uw specifieke geval te bepalen.

De Pentacam AXL maakt het ook mogelijk om de axiale lengte van het oog te bepalen en om precies de intraoculaire lens te kiezen die in geval van intra-oculaire chirurgie moet worden geplaatst.

 

 

LASIK- en EpiLASIK-motoren van de nieuwste generatie

Moria's EpiLASIK en LASIK One Use-motoren zijn de nieuwste generatie motoren.

De EpiLASIK-motor automatiseert de voorbereiding van het hoornvlies vóór een oppervlaktechirurgie en verbetert zo de genezingssnelheid in vergelijking met PRK of LASEK.

 

De SBK One Use Plus LASIK-motor

De SBK One Use Plus LASIK-motor heeft een veiligheidsprofiel en een nauwkeurigheid die overeenkomt met een femtoseconde laser voor het afsnijden van de corneakap.

 

Het Verion Vision-systeem

Het Verion Vision-systeem: een hulpmiddel voor de positionering van intraoculaire lenzen. Dit systeem is nodig voor de correctie van astigmatisme door een torische intraoculaire lens. Inderdaad, de lens moet door de chirurg heel nauwkeurig in de as van astigmatisme worden geplaatst.

De Verion projecteert herkenningspunten in de microscoop van de chirurg om hem in staat te stellen de lens in de juiste positie te plaatsen.