Visuele afwijkingen en operaties

U vindt in deze sectie een beschrijving van visuele gebreken en mogelijke technieken om deze te corrigeren. Afhankelijk van het type van defect, het belang ervan en oogonderzoek, kunnen een of meer technieken worden overwogen.

Tijdens het pre-operatieve consultatie zal de patiënt worden geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden die hem ter beschikking staan ​​en zal hij worden geholpen bij de keuze van de meest geschikte techniek in zijn persoonlijke geval.

Bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en zelfs presbyopie kunnen behandeld worden.

Patiënten vragen zich vaak af of het mogelijk is om meerdere defecten te corrigeren. Het antwoord is ja. Het is mogelijk om bijziendheid en astigmatisme, hypermetropie en astigmatisme, verziendheid en presbyopie, enz. te corrigeren ...

Het doel van refractieve chirurgie is : « van je bril te bevrijden », niet een ​​deeltje van je visuele defect te corrigeren.

Gebruikstechnieken variëren afhankelijk van het type en het belang van het te corrigeren defect; de lijst met mogelijkheden wordt u aangeboden voor elk te corrigeren defect: