Meest gestelde vragen

Hier vindt u een groot deel van de antwoorden op de vragen die u zich kan afvragen vanaf het moment dat u besluit om refractieve chirurgie te gebruiken, een operatie die overeenkomt met alle technieken die correct bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme en presbyopie.

VOOR MIJN OGEN, WENS IK DE BESTE, DE ALLERNIEUWSTE TECHNIEK.

Zo eenvoudig is het niet... Historisch gezien was PKR de eerste ontwikkelde techniek, gevolgd door LASIK, vervolgens LASEK, FemtoLASIK, EpiLASIK en ten slotte Smile. De ontwikkeling van een nieuwe techniek heeft de vorige techniek nooit vervangen en vandaag bestaan er een reeks technieken die elk hun voor- en nadelen hebben. De keuze van de techniek zal niet gebaseerd zijn op de "beste" of de "laatste" techniek, maar op het vooronderzoek. In sommige gevallen zal een specifieke techniek opdringen, in andere gevallen zal de patiënt de keuze hebben tussen verschillende oplossingen.

VOORALEER EEN AFSPRAAK TE MAKEN, WIL IK WETEN HOEVEEL DE INGREEP ZAL KOSTEN.

We ontvangen regelmatig telefoontjes en e-mails om een offerte te ontvangen vooraleer een afspraak te maken. Zoals we eerder hebben uitgelegd, bestaan er verschillende technieken en de kosten variëren enorm (van 1.000 tot 2.500 euro per oog), afhankelijk van de gebruikte techniek. Het is voor ons onmogelijk om een schatting op te stellen zonder een volledig vooronderzoek. De kosten van de ingreep worden niet terugbetaald door de sociale zekerheid. Sommige patiënten kunnen genieten van een kleine financiële hulp van hun mutualiteit als onderdeel van de aangeboden extra voordelen (100 tot 150 euro / oog). Ten slotte bieden sommige ambulante zorgverzekeringscontracten een terugbetaling die kan oplopen tot 80% van het bedrag. Neem informatie bij uw verzekeraar door aan te geven dat het een poliklinische handeling betreft die niet wordt vergoed door de sociale zekerheid. Hieronder is een tarievenlijst te vinden.

HOE LANG ZAL DE BEHANDELING EFFECTIEF BLIJVEN?

De correctie is stabiel in de loop van tijd. Zeldzame regressiegevallen bestaan en retouchering kan worden voorgesteld

KAN EEN OOG VERLOREN GAAN TIJDENS DE INGREEP?

Refractieve chirurgie is een ingreep met zeer laag risico (1% van de complicaties). Theoretisch is alles mogelijk ... Twee of drie gevallen van oogverlies ten gevolge van ooglaserbehandeling zijn beschreven, maar de indicaties zijn verkeerd geplaatst en de gebruikte apparatuur is lang geleden van de markt afgehaald. Geen enkele van onze patiënten eindigde met minder dan 8/10 gezichtsvermogen, zelfs na complicaties.

OPHTHALMOLOGEN GEBRUIKEN HUN PATIËNTEN MAAR ZOUDEN ZICHZELF NOOIT LATEN BEHANDELEN.

Oogartsen, oogheelkundige technici, orthoptisten en opticiens zijn geopereerd geweest bij Vision Clinic. Onze chirurgen behandelden een aantal van hun familieleden (familie, vrienden,...)

IK VREES DE INGREEP, IK ZAL BEWEGEN, NIEMAND ZAL AAN MIJN OGEN KUNNEN RAKEN.

Er zijn meer aangename zaken in het leven dan zich laten behandelen aan de ogen, maar refractieve chirurgie is geen pijnlijke ingreep. Er is geen schreeuw, geen pijn tijdens de ingreep. Een ontspannend middel wordt een half uur voor de ingreep aangeboden om meer ontspannen te zijn. De laser is uitgerust met een oogpositieregelsysteem dat onwillekeurige bewegingen van de patiënt effectief compenseert.

KAN IK VOLLEDIG VERDOOFD WORDEN VOOR DE INGREEP?

Het is onmogelijk om de patiënt te verdoven voor een laserbehandeling omdat de medewerking van de patiënt noodzakelijk is. Voor een intra-oculaire chirurgie is algemene verdoving mogelijk maar niet noodzakelijk.

BIJZIENDHEID KEERT OM MET DE TIJD EN HET ZICHT NA 40 JAAR VERBETERT, DE AFWIJKINGEN "COMPENSEREN".

Bijziendheid keert niet om, zij stabiliseert tussen 20 en 25 jaar om daarna nooit meer te veranderen. De patiënt met een lage bijziendheid (tussen 1 en 3 Dioptrie) houdt zijn hele leven een wazig zicht op afstand, maar kan lezen zonder bril na 45 jaar, wanneer hij aan presbyopie lijdt.

JE MAG JONGE VROUWEN NIET BEHANDELEN, OMDAT BIJZIENDHEID MET DE ZWANGERSCHAPPEN WORDT VERHOOGD.

Zou dat het geval zijn, dan zouden we geen enkele vrouw voor 40 jaar behandelen . Zwangerschap brengt geen grote verandering in de oogafwijking.

WORDEN BEIDE OGEN TEGELIJKERTIJD BEHANDELD?

Ja, meestal worden beide ogen in het geval van ooglaserbehandeling tegelijkertijd behandeld. In het geval van intra-oculaire ingreep is het aan te raden enkele dagen tussen de twee oogbehandelingen te respecteren.

WAT IS DE DUUR VAN DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID?

De duur van de arbeidsongeschiktheid varieert volgens de gebruikte techniek: van enkele uren tot enkele dagen.