LASERBEHANDELING VAN PRESBYOPIE

Principe

Na 45 jaar worden patiënten presbyopisch, ze verliezen hun vermogen om een focusinspanning te doen van dichtbij.

Met de leeftijd verliest het oog negatieve asfericiteit, wat zeer gunstig is voor dichtbij zicht.

Met de huidige excimerlasers kunnen we de vorm van het hoornvlies veranderen en de negatieve asfericiteit ervan vergroten om scherptediepte en nabij zicht te verbeteren.

Indicaties

De beste kandidaten voor dit type presbyopie-chirurgie zijn verziende patiënten. De laserbehandeling van hypermetropie zorgt ervoor dat het hoornvlies bobbelt. De gelijktijdige correctie voor presbyopie accentueert deze uitstulping en zorgt voor een comfortabel herstel van het zicht van dichtbij zonder bril.

Uitleg in Video

Chirurgische techniek

De ingreeptechniek is de LASIK / FemtoLASIK-techniek.

Postoperative evolutie

Het visuele herstel gebeurt in twaalf uur, maar de patiënt kan in het begin enigszins overgecorrigeerd zijn (lichte bijziendheid met een kleine visuele onscherpte op afstand). Deze kleine overcorrectie verdwijnt in een paar dagen of weken.

Conclusie

PresbyLASIK is een eenvoudige en doeltreffende techniek om presbyopie te corrigeren, behalve bij bijziende patiënten.

Deze techniek zal niet toestaan om heel kleine teksten zoals medicatie-instructies opnieuw te lezen, maar zal het visuele comfort van dichtbij sterk verbeteren: duidelijk zicht van het dashboard in de auto of van het computerscherm, het lezen van je smartphone, een krant, een restaurantkaart, een prijs bij de supermarkt, ...

Verdere correctie met een lichte leesbril kan nuttig zijn voor langdurig lezen.

Er zijn andere oplossingen voor presbyopie ... Een vergelijking van verschillende technieken, hun voor- en nadelen is hier beschikbaar ... (presbyopieingreep linkpagina)